L’aposta pel turisme cultural, principal sortida pels propietaris d’edificis monumentals i catalogats, molt cars de mantenir

L’Associació Monumenta fa vint-i-cinc anys que treballa per oferir eines pels propietaris de castells i edificis catalogats de Catalunya

CapRoig

Els Jardins de Cap roig de gran valor patrimonial

Actualment hi ha 68 finques al Principat que formen part de l’Associació Monumenta de Propietaris de Castells i Edificis Catalogats de Catalunya (APCECC), una entitat que enguany compleix 25 anys. La feina d’aquesta associació és oferir als propietaris eines per ajudar-los en la conservació de la seva propietat, de manera que el llegat familiar es pugui transmetre al llarg del temps. Majoritàriament els propietaris dels grans edificis patrimonials a Catalunya, com ara els castells, opten per obrir la casa al públic lliurement i generar així una activitat econòmica per garantir així el costos de manteniment de la finca. Encara n’hi ha, però, que en mantenen un ús estrictament privat.Dins de la categoria d’edificis catalogats n’hi ha de moltes menes: des de cases històriques fins a castells, monestirs, cases pairals, masies, monuments, cases d’indians... i de tots els estils: romànics, gòtics, barrocs, modernistes... Tres de les grans branques d’aquesta tipologia d’edificis són: els d’arquitectura civil; els d’arquitectura religiosa i els que tenien finalitat defensives.

+ info

L'augment dels preus de lloguer dels habitatges a les comarques de Girona es consolida

Grafic1

El tercer trimestre de 2017 ha confirmat el que ja s'albirava: el mercat de lloguer s'ha recuperat i això ha fet que es consolidi l'increment de preus dels habitatges de lloguer a les comarques gironines. Girona continua sent el municipi on els preus són més alts, la mitjana creix ininterrompudament des del darrer trimestre de 2016 i ara ja se situa en els 565 euros. Pel que a Figueres, el mercat no acaba de decidir-se; el primer trimestre de 2017 la mitjana era de 432 euros, el següent va baixar a 400 i ara ha tornat a repuntarc fins als 420. Sembla clar que la tendència és alcista a l'Alt Empordà, però això no es podrà afirmar amb seguretat fins al tancament del darrer trimestre de l'any. A Olot, per bé que aquest trimestre se situa un xic per sota de l'anterior, la disminució -s'ha passat de 390 a 375- no amaga un clar increment de preus respecte de 2016. La capital de la Garrotxa ja va començar a deixar enrere el primer trimestre d'aquest any els 350 euros de mitjana.

+ info

L'IPC dels habitatges de lloguer continua creixent

EVOL-IPC-CAT-web300

L'IPC del preu dels habitatges de lloguer continua pujant, seguint la tònica que també experimenta l'Índex de Preus al Consum general. A l'agost de 2016 va ser el primer mes, després de dos anys i mig, que l'índex tancava pla (0,0) per, a partir d'aquí, encadenar un augment gradual i ininterromput. El primer trimestre de 2017 va tancar situat al març amb un 0,2%; el segon trimestre amb un 0,3 i aquest darrer ho ha fet amb un salt més gran, s'ha situat al 0,7, dues dècimes més que el setembre. Cal tenir en compte que és el primer cop en els 44 mesos que la Cambra de la Propietat Urbana de Girona analitza aquest índex en relació als lloguers que arriba a aquest punt màxim. Tanmateix, les xifres confirmen una recuperació del sector que si ve és lenta sembla que es consolida cada mes que passa, malgrat les turbulències polítiques dels darrers mesos a Catalunya.

Els requisits dels contractes per llogar un habitatge a estudiants

Estudiants

Ja han passat algunes setmanes des que va començar el curs universitari, els Cicles Superiors, els post-graus, els màsters... Molts joves, i alguns de no tant, ja han afrontat un primer tram del curs acadèmic. En alguns casos, aquest inici suposa el començament d'una nova vida que s'enceta amb la recerca d'un habitatge de lloguer per a estudiants.

+ info

Per què l’Estat espanyol és un paradís pels okupes

La debilitat de la legislació explica una situació que, sumada a la de Portugal, és única a Europa

Casaocupada

L'ocupació il·legal d'immobles, coneguda com a fenomen o moviment okupa, va començar a aparèixer a finals dels anys seixanta a Anglaterra, Alemanya i Holanda com una expressió més de la filosofia hippie. Aquests fenomen arriba a Espanya a mitjans dels anys setanta com un moviment d'ideals contraris al sistema, al qual el legislador espanyol li dona una feble solució, tot i que la conducta dels okupes atempta de forma flagrant contra el dret de la propietat reconegut de manera expressa per la Carta Magna.

+ info

Tens dubtes o suggerències? Fes-nos-els arribar:
Categoria:
Email:
Assumpte:
Missatge:
Quants dits té una mà ?

CPU-logo-petit