Les Cambres de la Propietat Urbana i les Associacions de Propietaris Urbans reclamen als grups del Congrés que acordin eliminar la plusvàlua municipal

Popularbaix

SOCIALISTAbaix

Ciudadanoscor

ESQUERRAbaix

Representants de la Confederació de Cambres de la Propietat Urbana i de les Associacions de Propietaris de Finques Urbanes s’han reunit recentment amb representants de diversos grups parlamentaris presents al Congrés dels Diputats, amb l’objectiu de reclamar-los que s’elimini la plusvàlua municipal que segons tres sentències emeses pel Tribunal Constitucional no s’ajusta a la Carta Magna.

El juliol passat es va demanar entrevista als següents grups parlamentaris: el PP, el PSOE, Grup Parlamentari Confederal d’Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea, Ciutadans, ERC, EAJ-PNB i el Grup Mixt.

+ info

Les Cambres de la Propietat i Associacions de Propietaris Urbans demanen al Govern l'eliminació de la plusvàlua municipal

Reclamen amb caràcter d'urgència la reforma del sistema de finançament municipal

plus

La Confederació de Cambres de la Propietat Urbana i Associacions de Propietaris de Finques Urbanes, que representa més de 160.000 propietaris del país, insta el govern espanyol a eliminar definitivament l'impost sobre l'Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU), la popularment coneguda com a plusvàlua municipal.

La Confederació pren aquesta determinació després de la publicació de tres sentències que declaren la inconstitucionalitat de la norma regulada que faculta els ajuntaments a cobrar l'IIVTNU, per als supòsits en què no hi ha increment de valor.

Per a Miguel Ángel Sánchez Fraile, secretari general de la Confederació, “és urgent que el govern reguli adequadament aquesta forma de finançament municipal mitjançant un sistema just que tingui en compte la capacitat econòmica del subjecte passiu i que sigui aplicable de forma progressiva, sense vulnerar l'article 31 de la Constitució Espanyola, que estipula que ”todos contribuirán al sostenimiento de los gastos públicos de acuerdo con su capacidad económica mediante un sistema tributario justo inspirado en los principios de igualdad y progresividad que, en ningún caso, tendrá alcance confiscatorio”.

+ info

Els ajuts a la rehabilitació en el “Plan Estatal de Vivienda 2018-2021”

fotoreh

Durant les darreres setmanes hem anat publicant les novetats que inclou el “Plan Estatal de Vivienda 2018-2021”. Avui n’abordarem el penúltim capítol, el dedicat als ajuts per a la rehabilitació. Recordar que el pla presentat pel Ministeri de Foment l’estan debatent a les diferents comunitats autònomes. El projecte preveu un ampli ventall d’ajudes i de mesures que haurien de permetre aportar solucions que ajudin a resoldre els  problemes que a molts ciutadans els comporta l’accés a l’habitatge.

+ info

Altres ajuts previstos en el “Plan Estatal de Vivienda 2018-2021”

ajuts

Amb aquest article acabem la sèrie que hem dedicat als ajuts del “Plan Estatal de Vivienda 2018-2021”. Hem tractat aquest ajuts del Ministeri de Foment a bastament per l’interès que tenen per a diferents menes de propietaris. En aquest sentit és un pla ambiciós que pot beneficiar propietaris de diversa tipologia. Cal recordar que ha de seguir tota una tramitació fins convertir-se en una realitat. El primer escull a vèncer és el debat que hi ha a cada comunitat autònoma sobre el document. En cas d’aprovar-se el pla aportarà un ampli ventall d’ajudes i de mesures incentivadores per tal d’aportar solucions que ajudin a resoldre els  problemes que a molts ciutadans els comporta l’accés a l’habitatge.

+ info

L'IPC dels lloguers es manté lluny de l'increment del cost de la vida

IPCgeneraljuny17

IPChabjuny2017

Evolucio IPC en taula


Les dades de l'Índex de Preus al Consum del tancament del mes de juny han constatat que s'ha obert una escletxa considerable en l'increment del cost de la vida per a tots els ciutadans i ciutadanes mentre que el cost dels lloguers pràcticament segueix pla. L'octubre d'aquest any, l'IPC dels lloguers es posava en el punt zero, després d'anys de baixada. El mateix mes, l'IPC general ja havia crescut un 0,7%. Així com l'IPC dels lloguers ha crescut molt discretament dècima a dècima fins arribar a l'actual 0,3%, el general s'ha anat disparant. Va arribar al seu punt àlgid el febrer d'enguany quan va créixer fins als 3 punts. Al juny, l'IPC general s'ha reduït a la meitat d'aquell 3%, però el resultat, un 1,5%, continua estant molt lluny del 0,3 dels lloguers. Per bé que aquesta situació és positiva pels llogaters, no ho és pels propietaris, que contemplem com els augmenten els costos però l'increment dels rendiments és baixíssim.
Tens dubtes o suggerències? Fes-nos-els arribar:
Categoria:
Email:
Assumpte:
Missatge:
Quants dits té una mà ?

CPU-logo-petit